Najdba

Starejša zakonca, ki sta bila par še iz šolskih dni, sta se preselila v nekdanjo sosesko, v kateri sta preživela svoje otroštvo in mladost.

Za petdeseto obletnico poroke sta se odločila obiskati svojo staro šolo. Ko sta prispela v razred, sta sedla v nekdanjo klop, na kateri je bil še vedno napis »Metka, ljubim te«, ki ga je mož nekoč vrezal v klop.

Po obisku stare šole sta se počasi vračala proti domu, ko se jima je iznenada k nogam zakotalila vreča z denarjem, ki je padla iz blindiranega vozila. Ona jo je hitro pobrala, vendar nista vedela, kaj naj z njo naredita, zato sta jo odnesla domov. Žena je preštela denar in notri je bilo 50.000 evrov.

Mož je rekel: «Tole morava vrniti.«

Ona pa na to: »Najditelj obdrži!« in je dala denar nazaj v vrečo ter jo skrila na podstrešje.

Naslednji dan se oglasita dva policista, ki sta od vrat do vrat spraševala ljudi, če kdo kaj ve o izgubljeni vreči denarja.

»Oprostite, ali ste mogoče našli denar, ki je včeraj padel iz varovanega vozila?« reče prvi policist potem, ko mu žena odpre vrata.

»Ne,« odvrne ona.

Mož pa se zadere iz ozadja: »Laže! Skrila ga je na podstrešje.«

Nato žena: »Ne verjemite mu, postaja senilen.«

Toda policist se je kljub vsemu odločil, da bo možakarja izprašal in posede ga na stol ter prijazno reče: »Gospod, kar povejte nam vso zgodbo od začetka.«

Stari mož začne: »Ko sva se včeraj z Metko vračala iz šole ….«

Ob teh besedah policist zavije z očmi in reče kolegu: »Dajva se pobrat od tu.«

Prejšnja: Donosen poklic

Naslednja smešnica: Zdravnikov nasvet